geen resultaat voor lotto-soudal in de baloise belgium tour. Victor campenaerts pakte wel de ritzege, maar remco evenepoel kregen ze er niet af. De 19-jarige belg pakt ochtend buiten ongelukken zijn eerste rondezege. Hij was dan ook zeer tevreden. Lees ook. Indrukwekkende remco evenepoel poneert resultaat in baloise belgium tour beschut, maar ritzege is voor victor campenaertsevenepoel speelde in de sprint met drie geen rol van betekenis meer, maar dat was niet onlogisch gezien het vele werk dat hij voorheen opknapte. Wat voor jogger is hij nu zakelijk? “dat weet ik zelf nog niet zo goed. Ik klim het liefst, dat gaat me ook goed af. Het ging beter dan in zottegem, de klimmetjes lag me beter. We wisten dat lotto-soudal de scheepvaartroute hard ging maken. Het was een ideale situatie met de vlucht. Keisse en bovenal sabatini bezitten heel knap werk ge\xebxporteerd onderweg, nadien waren ook serry en eros sterk”, aldus de 19-jarige leider. Toen wellens aanviel op de roche aux faucons, leek evenepoel even te moeten passen. “ik wist dat wellens vroeg kon attaqueren voor de vergulde kilometer, maar ik wist ook dat hij kon stilvallen op de lange uitloper na het steile stuk. Ik ging bewust niet direct mee. Hoe langduriger de klim, hoe beter voor mij. Tim is meer van de punch. Ik heb nimmermeer gepanikeerd, zag wellens steeds kruien en kon nadien de kloof dichten. Toen versnelde victor en nam ik over. Ze zeiden in m’n oortje dat wellens moest afladen en dus trok ik door. Ik wou hem er gebruikelijk af. Daardoor was het beste er wel af voor de spurt. Lotto-soudal was heel sterk, maar wij ook. Ik voelde me beter dan gisteren, meer souplesse. Ik was content met m’n vorm, waande me in een speeltuin”, aldus de verwachte eindwinnaar morgen. “of de resultaat te is? gangbaar wel, ik zie victor niet de sprint winnen. Al weet je nimmermeer met hem. Dat ik deze ringetje ga verkrijgen, verbaast me wel. Voor het seizoen hadden we geen verwachtingen, maar ik heb als ee volwaardig prof gekoerst vandaag”, besloot evenepoel. Foto : belga campenaerts : “kwamen voor de eindzege”“ook campenaerts maakte vandaag veel indruk, door de motor van de lange voortgang te zijn en vervolgens de rit ook te winnen. “voor de rit stonden we met vier man in de top tien. We waren het erover eens dat dat niet was waarvoor we gekomen waren, dus moesten we aanvallen. Ik heb het direct geprobeerd op de smalle functies in het begin. Eventueel trok ik iets te fors door, waardoor er weinig man mee was. Maar ik zei contra de rest dat het geen worldtour-peloton was, dus dat we moesten doortrekken. Het was niet gemakkelijk en op een gegeven minuut kwamen ze toch dicht”, aldus de hardrijder, die in eerste autoriteit in voorkomendheid van wellens reed. “ik had een goede dag, ik wist dat ik vooraan kon blijven als ik boven de laatste talud er nog bij was. Evenepoel leek even te moeten plooien bij die aanval van wellens, maar hij was opnieuw heel sterk en kwam terug. Toen hij versnelde kon ik mijn wagonnetje aanhaken en zat ik in een zetel. Tim reed ook een strakgespannen tempo, nagenoeg even snel als ons. In de sprint wist ik dat het tussen mij en die gast van die andere ploeg ( kron van riwal readynez cycling team, nvdr. ) ging gaan in de spurt. ”onze landgenoot won de sprint afdoend contra de deen. “ik had meer over dan twee dagen geleden, toen ik viel doordat het zwart werd voor m’n ogen. Ik had er vertrouwen in dat ik ging winnen. Het is de eerste wegkoers dat ik win bij de profs. En dat contra een aankomende vergulde generatie“, knipoogde de ritwinnaar. Maar kan hij in de toekomst dit soort rondes dan verkrijgen? “ik sta nu tweede. Als ik niet val en kan aanpikken, overleef ik en win ik de ronde. Maar evenepoel was straf, hij heeft de scheepvaartroute in handen genomen. We pakken twee ritzeges met de ploeg. Daarvoor waren we niet gekomen, maar het is een mooie troostprijs. ”