di 12 maart 2019 16:22 victor campenaerts ( lotto-soudal ) begint vanaf ochtend aan de enige wisselkoers die hij zal ombrengen voor zijn aanval op het werelduurrecord. Onze landgenoot neemt deel aan tirreno-adriatico : “ ik heb deze tirreno nodig om nog wat beter te worden. ” ” fijn om weer bij de ploeg te zijn ” midden april valt victor campenaerts ( 27 ) in mexico het werelduurrecord aan. Voor de lotto-soudal-renner aan die onderneming begint, rijdt hij de komende dagen in tirreno-adriatico zijn eerste competitiekilometers. ” ik heb deze tirreno nodig om nog wat beter te wordt ”, zegt campenaerts. “ maar pas op, ik zal hier geen zotte spullen doen. Ik zal mijn remmen mogelijk toch wat sneller dichtknijpen dan in andere koersen. ” ” het is wel fijn om weer bij het team te zijn ”, die haastigheid twee maanden in namibiĆ« op stage ging. “ je kan wat schertsen cre\xebren op training en gezamenlijk eten. Dat is normaal grappig, opnieuw in een team zijn. Ik voel me goed en kijk uit naar de tirreno, die begint met een ploegentijdrit. We verlangen het hier beter doen dan vorig jaar, toen het team 16e werd. ” ” de ploegentijdrit is nog eeuwig niet onze specialiteit, maar we zijn wel sterker geworden op dat vlak. We bezitten er alleszins met het team hard op fit, kevin de weert heeft daar ook veel tijd in gestoken en hopelijk oogsten we daar woensdag de vruchten van. Ik denk dat we op een goede dag, een superdag, wel toestemmen dromen van top vijf. Dat zou supergaaf zijn. ” ” ik hoop dat ik niet val ” op 27 maart vertrekt victor campenaerts naar mexico. In parijs-nice vallen de renners als vliegen. “ ik weet dat aan een wisselkoers risico ’s aaneengehecht zijn. Ik hoop dat ik niet val. ” ” ik zal hier geen risico ’s nemen. Ik doe dat trouwens haastigheid nooit. Ik ben niet echt een lefgozer en het zou incidenteel kunnen dat ik wat sneller in de remmen knijp. ”