zo 10 schrikkelmaand 2019 16:51 mathieu van der poel zette in hoogstraten een 30e parel op zijn zegekroon. De nederlander blijft het veldrijden nog een tijdje samenvoegen met het mountainbiken en de weg. “ na de olympische spelen van 2020 zal er mogelijk een discipline uitgevallen ”, zegt van der poel. Mathieu van der poel : “ david zal het morgen wel voelen ” de val van broer david zorgde voor een smet op de 30e zege van mathieu van der poel. “ ik had niet direct gezien dat david gevallen was ”, doet mathieu zijn verhaal. ” maar ik zag een rijwiel van onze sponsor staan en david was niet te zien in de achtervolgende groepjes. Ik had de link al snel gelegd. ” ” david was met zijn knie hard anti een paaltje gereden. Dat kan hard aankomen. Maar ze zeggen dat het iedereen wel meevalt. Morgen zal david het wel voelen. ” mathieu zelf reed pas in de 2e wedstrijdhelft weg. ” ik wou het vandaag wat rustiger aanpakken in de beginfase. Ik was heel blij met de omstandigheden. Op een lekke band na is alles goed verlopen. ” ” wil graag het hoogtepunt van nys evenaren ” met middelkerke staat aanstaand weekend de slotmanche van de superprestige op het menu. Als van der poel ook daar wint, evenaart hij het hoogtepunt van sven nys, die als enige alle superprestige-crossen al kon verkrijgen in hetzelfde seizoen. “ nu ik daar zo dicht bij ben, wil ik dat ook verwerkelijken ”, lacht van der poel. Na het cross-seizoen richt van der poel zijn vizier op de weg. “ ik zal beschut nog enkele seizoenen een fulltime veldritprogramma rijden. Tot en met de spelen zal ik het veld samenvoegen met de weg en het mountainbiken. Daarna zal er mogelijk een discipline wegvallen. ”