antwerpen –

het hof van beroep heeft darcy b. ( 21 ) uit antwerpen een flinke strafvermindering gegeven voor een gewelddadige homejacking op een bejaard echtpaar in schilde. Het hof verlaagde zijn straf woensdag van vijftien naar tien jaar cel om hem nog een toekomstperspectief bieden. Darcy b. Moet de slachtoffers en hun geslacht 25. 400 euro schadevergoeding betalen.

een 82-jarige man en zijn 77-jarige echtgenote zaten op de avond van 21 augustus 2015 op hun terras, toen er spontaan een man met een bivakmuts en een strijdmiddel opdook in hun tuin. De man werd geslagen en gestampt en liep bovendien twee geradbraakt ribben en een gescheurde milt op. De voorspeler bond hun handen vast met colsonbandjes en dwong hen om de brandkast te openmaken, anders zou hij hen doodschieten. De dader ging ervandoor met hun range rover, 3. 100 euro cash, drie dure horloges, een armband en portefeuille.

de man werd opgenomen in het ziekenhuis. Zijn vrouw volgde hem een dag straks, nadat ze een myocardinfarct had gekregen van de stress. De politie kwam darcy b. Op het spoor dankzij camerabeelden uit de buurt. Hij droeg daarop een uitsluitend t-shirt dat maar in enkele winkels verkocht werd. De beschuldigde had in één van die winkels gewerkt.

bij een huiszoeking werd een alarmpistool, bivakmuts, 8. 780 euro en een gestolen horloge en armband aangetroffen. De twee andere horloges had hij al verkocht voor 16. 000 euro. Zijn dna werd op de colsonbandjes aangetroffen.

hij was op het ogenblik van de feiten vrij tijdens voorwaarden, nadat hij op 2 april 2015 een porsche-eigenaar had gecarjackt tijdens dreigement van een wapen.