@ sudpresse.

in de brugse politierechtbank is vanmorgen het groepsactie gestart strijdig de ouders uit jabbeke die vorig jaar hun 10-jarig zoontje met hun porsche lieten rijden. Het openbaar bestuursregio vroegtijdig 3 maanden rijverbod en 3. 000 euro boete voor de vader. Voor zijn vrouw werd voetgewricht 3. 000 euro boete gevraagd. De ouders koopwaar zelf niet aanwezig. Ze vroegen via hun advocaat de vrijspraak. De politierechter vraagt hen om volgende week zelf te verschijnen.

start vorig jaar verhitte het filmpje – dat de papa zelf op facebook zou deponeren hebben – de gemoederen. Op de beelden was te zien hoe zijn zoontje van 10 aan snelheden tot 106 km/uur door de bebouwde kom van het west-vlaamse jabbeke scheurde. “ kom, volle bak nu. Volle gas ”, riep de papa naar zijn zoon vanop de passagiersstoel van z’n porsche cayenne. Zijn vrouw keek toe vanop de achterbank. “ waauw, het is zo eng ”, antwoordde het kind dat haast bovenin het stuur uitkwam.

” lichaamsgebrek aan schuldbesef ”

” het toevertrouwen van zulk strijdmiddel, een porsche, aan een 10-jarige kind is weerzinwekkend ”

procureur

het brugs parketvloer tilde zwaar aan de zaak. Aanvankelijk probeerden de ouders aan een groepsactie te wegvluchten, door te s”, dat het om oude beelden ging. Een bouwvergunning in de straat waar de porsche voorbijraasde toonde echter het omgekeerd aan.

” het toevertrouwen van zulk strijdmiddel, een porsche, aan een 10-jarige kind is weerzinwekkend ”, haalde de procureur vanmorgen zwaar uit. “ verscheidene keren gingen de ouders niet in op een uitdaging tot verhoor. Toen ze ooit toch opdaagden, beriepen ze zich goeddeels op hun zwijgrecht. Een totaal lichaamsgebrek aan schuldbesef. ”

advocaat vraagt vrijspraak

wie zegt dat de video niet bewerkt is? wie zegt dat het mijn cliënten en hun zoontje koopwaar die in de riskeren zaten?

advocaat ouders

het om vorderde voor allebei ouders – die nog een onbeschreven strafblad hebben – 3. 000 euro boete. Voor de man – een bedrijfsleider – werd daarnaast nog drie maanden rijverbod gevraagd. De ouders koopwaar vanmorgen zelf niet aanwezig. Ze lieten zich vertegenwoordigd door hun advocaat die de vrijspraak vroeg.

daarvoor haalde leerkracht samuel stevens verscheidene juridische elementen aan. “ het filmpje in het verkeersopstopping is geboortig van de pers. Wie zegt dat dat niet bewerkt is? voetgewricht op het originele filmpje kan het parketvloer zich beroepen. Wie zegt bijvoorbeeld dat het mijn cliënten en hun zoontje koopwaar die in de riskeren zaten? dat de papa het filmpje op facebook heeft gezet wordt in het verkeersopstopping ook niet aangetoond. Dit filmpje is tot slot wel solide van enige tijd geleden. De kwasi bouwvergunning die op de beelden te zien zou zijn, is haast te lezen. ”

politierechter wil dat ouders zelf met hem in samenspraak gaan

volgende week dinsdag wordt het groepsactie verdergezet. Politierechter peter vandamme wil de ouders de mogelijkheid aanreiken om zelf met hem in samenspraak te treden. “ dat zou veel nuttiger zijn, dan het juridisch getouwtrek ”, stelde hij. “ ik beveel het hen niet, maar wil hen voetgewricht de kans geven. Wellicht kan het voor hen batig uitdraaien. ”