mechelen – resolve heeft in mechelen-noord dertien hectare terreinen aangekocht voor realisatie om nieuwe bedrijven aan te trekken. Dat kan fiks wat jobs schuiven in de dijlestad.

in de blokhuisstraat is woensdagmorgen officieel het startschot gegeven voor de realisatie van het nieuwe hoofdzetel van everlam. Dat handelsbedrijf, producer van hoogwaardige kunststof folies, laat een ingewikkeld van 2500 vierkante meter bouwen. “om er onze kantoren en onze labo’s te vestigen”, zegt managing director marc goyvaerts van everlam

met de bouw voor everlam en de realisaties van carglass en porsche centre mechelen is de site in de blokhuisstraat stilaan volgebouwd. Alvast kneden resolve alweer plannen voor andere ontwikkelingen. Een eerste is een site van twee hectare op de hoek van de blarenberglaan met de oude baan. “daar hopen we aanstaand jaar mee te starten. We zijn al begonnen met de afbraak van enkele gebouwen. Voorlopig kunnen transportbedrijf van dievel en donateur er nog vrachtwagens laten parkeren”, zegt geens.

grootste project aan lus r6

maar het grootste en uiterst ambitieuze plan van resolve is waarachtig dat om maar liefst elf hectare industriegrond de uitbouwen in de omgeving van de lus van de r6, aan de oude antwerpsebaan. Al is dat ten vroegste is voor over vijf jaar.

” vooraf moeten er nog binden word doorgehakt. Zoals die over de quasi superknoop, een verbinding tussen de r6 en de n16 waar al lang sprake van is en die aanspraak door het regio loopt. Wij hebben de situatie daar zelf laten bestuderen en denken dat een grote rotonde de opbrengst kan zijn voor de ontsluiting”, vertelt kurt geens.

de gronden in de lus zelf zijn in handen van mitiska, dat daar ook bedrijven en nieuwe winkels plant.