een priester en moe die hun zoontje van 10 met hun porsche lieten kruien op de openbare weg, durven elk een rijverbod van 5 jaar en 9. 000 euro boete. Het balie in brugge sleept de ouders uit jabbeke voor de balie overmits ze hun auto toevertrouwden aan iemand behalve rijbewijs.

106 km/u haalde de 10-jarige in de bebouwde kom van het west-vlaamse jabbeke. Dat blijkt uit een filmpje dat de priester zelf maakte en online plaatste. “ kom, volle bak nu. Volle gas ”, roept de priester naar zijn zoon vanop de passagiersstoel van zijn porsche cayenne. “ waauw, het is zo eng ”, zegt het kind dat nauwelijks bovenin het stuurwiel uitkomt. Op de achterbank is te waarnemen hoe de moe zich kostelijk amuseert door de dollemansrit. De politie kreeg openlucht van de zaak nadat de beelden happig werden meegevoeld op sociale media. “ we tillen zwaar aan de feiten ”, zei het parket van brugge in maart.

verjaard

ondertussen is het onderzoek afgesloten en heeft het balie beslist dat zowel de priester als moe zich moet verantwoord in de rechtbank. Ze wordt vervolgd overmits ze hun auto toevertrouwden aan iemand behalve rijbewijs. Ze zal aan de rechter ook willen pogen uit te leggen waarom ze hun zoontje aanmoedigden sneller te rijden. Volgens het parket in brugge durven de ouders elk appart een rijverbod van 5 jaar en een boete van 9. 000 euro.

de ouders probeerden aan een veranderingsproces te vluchten door vol te beminnen dat het een oud filmpje was. “ de feiten zijn dus verjaard ”, klonk het. Het parket liet daarop meesters de video onderzoeken. Door de beelden te verbeteren, konden experts de dagtekening lezen die op een bouwvergunning stond in de straat waar het kind en zijn ouders voorbijraasden. Daaruit bleek dat het om een heel recentelijk gedraaide video gaat. De bedrijfsleider en zijn echtgenote koopwaar gisteren niet bereikbaar voor commentaar.

hun veranderingsproces start op 10 januari in de balie van brugge.