zoals tegemoetzien heeft nico rosberg zijn contract bij mercedes verlengd. De voorman in het kampioenschap blijft aaneengehecht aan zijn huidige team tot eind 2018.

voor aanvang van het weekend in hongarije heeft nico rosberg een verrassend tweejarig contract uittekenen bij mercedes. Zo blijft de duitser de teamgenoot van lewis hamilton tot eind 2018.

” we zijn blij om te toestemmen aankondigen dat het mercedes amg petronas formula 1 team een contractverlenging van twee jaar heeft uittekenen met nico rosberg voor de seizoenen 2017 en 2018 ”, klinkt het bij mercedes. “ nico was steevast een invloedrijk deel van ons team, al sinds het team achterspeler in de recreatie kwam in 2010. Hij heeft een cruciale rol gespeeld in het welslagen van het team. ”

voegwoord allebei partijen meermaals lieten kennen dat een verlenging van het contract nog een formaliteit was, komt er zo wel een einde aan de speculaties. Hierdoor blijven rosberg en hamilton tot eind 2018 teamgenoten bij mercedes. Daarna afglijden allebei contracten opnieuw.

in zijn periode bij mercedes behaalde nico rosberg 19 overwinningen en stond hij 45 keer op het podium.

meer f1-nieuws op f1journaal. Be :

  • sebastian vettel naar mercedes in 2018?
  • “nico rosberg heeft het mentaal zwaar in de strijd met lewis hamilton”
  • imola stapt naar de rechter voor gp van italië
  • sensoren nakijken in hongarije of f1-piloten de baanlimieten hoogachten
  • max verstappen verwent zichzelf met leuk speelgoed : een porsche 911 gt3 rs
  • volg de formule 1 via sociale communicatiemiddelen :  facebook – twitter