f1-baas bernie ecclestone heeft opnieuw een idee gelanceerd. De alvast 86-jarige f1-baas zou in de formule 1 gaarne kortere races zien.

ecclestone zou gaarne het huidige format van een raceweekend in de formule 1 aanpassen. Al enkele jaren staat het huidige format ter discussie en bernie ecclestone heeft nu een opzienbarend idee gelanceerd.

volgens ecclestone zouden we moet afstappen van een lange race op zondag. Hij ziet liever twee kortere races, wat tot meer fans en tv-kijkers zou lijden.

” men heeft een veel korter concentratievermogen en heel wat sporten bewonderen dan ook of ze kortere versies van hun wedstrijden gaan voorslaan, ” zei bernie ecclestone tegenover de ‘sunday times’. “ de kijkcijfers in brazilië gingen omhoog. We hadden een lange race met veel regen en enkele crashes. Het betekende dat we twee starts hadden door de rode vlaggen en de mensen keken ernaar. ”  

het toont volgens bernie ecclestone aan dat een format met twee kortere races wel deugdelijk zou werken.

” we moet het traditionele concept van een lange race bekijken. Twee races van geheel getal minuten met een rust van geheel getal minuten ertussen waarin rijders geïnterviewd kunnen wordt en er aan de wagens gewerkt kan wordt, dat zou uitnodigend zijn voor de kijkers. De televisiezenders, sponsors en adverteerders zouden er van houden. ”

” de wagens kunnen zich zoals nu op zaterdag plaatsen voor de eerste race, en die zou vervolgens de startgrid voor de rangtelwoord race bepalen. Het zou alles wat door mekaar halen met lichtere en snellere wagens, ” slotsom ecclestone.

meer f1-nieuws op f1journaal. Be :

  • “risico bestaat dat mercedes en ferrari de f1 verlaten”
  • f1-piloot fernando alonso op weg naar porsche?
  • ” ik maak me zorgen over het f1-reglement 2017 ”
  • ” nieuwe bezitter f1 wil meer dan 21 races op de f1-kalender ”
  • ferrari-teambaas ontkent spanningen met sebastian vettel : “we zijn trouwhartig tegenover elkaar”