een paps en ma uit jabbeke werd voor de toonbank van brugge gedaagd. Ze lieten hun zoontje ( 10 ) met een porsche op de openbare weg en door de bebouwde kom scheuren en daar staan zware straffen op : beide riskeren een rijverbod van vijf jaar en een boete van 9. 000 euro.

de videobeelden doken op in maart en zijn hallucinant. De paps filmt vanop de passagierszetel hoe zijn zoontje, toen onecht 9 jaar oud, aan het stuurwiel van een porsche zit en tot 106 km/u door de bebouwde kom van jabbeke scheurt. Meer dan twee zo snel als toegelaten dus.

ook opvallend : de rakker kan amper over het stuurwiel kijken, maar hij opvolgen de instructies van zijn paps goed op en kent de wegcode. Zo weet hij dat hij zijn richtingaanwijzers moet gewoontes als hij ergens inslaat. Maar echt op zijn gemak voelt het kind zich toch niet. “kom, volle bak nu. Volle gas”, roept de paps bovenop de luide muziek. “waauw, het is zo eng”, zegt de rakker die vantevoren niet goed durft. De ma op de achterbank amuseert zich hoorbaar kostelijk.

poging om er onderuit te komen

na het opduiken van de beelden, liet het parketvloer van brugge kennis dat het voorval een staartje ging krijgen. Het research is nu afgerond en zal de openbare aanklager zowel de paps als de ma dagvaarden. Ze werd vervolgd aldaar ze een auto toevertrouwden aan iemand buiten rijbewijs.

de man, een bedrijfsleider, en zijn echtgenote probeerden aan de gerechterlijke vervolging te ontsnappen door te gesteld dat het om een oud filmpje gaat en de feiten dus ‘verjaard’ zijn. Uit een ontleding van de videobeelden door experts, gedurende andere aan de hand van een bouwvergunning die in voorstelling komt, kon echter afstammend werd dat het om heel recente opnames gaat.

paps niet aan proefstuk toe

dat de paps zelf een echte wegpiraat is, bleek kort na de feiten uit nieuwe opgedoken beelden. Ook hier zit de paps luidop te lachen in zijn durven inmiddels hij zware overtredingen begaat. Op het einde lijkt het mis te wandelen, wanneer hij bij een wegversmalling haastigheid de beheersing over het stuurwiel verliest.