het sauber f1 team is gered. de zwitserse renstal wordt overgenomen doorlongbow finance.

na een jarenlange strijd waarbij het sauber f1 team de nodige financiële problemen kende is de renstal nu gered. longbow finance, een investeringsmaatschappij, neemt immers sauber holding ag over, waartoe ook het sauber f1 team behoort.

de zwitserse renstal verkeerde al enkele jaren in financiële moeilijkheden en is dan ook verheugd dat het vandaag de deal met longbow finance kan aankondigen. de toekomst van het sauber f1 team is door de overname verzekerd. monisha kaltenborn behoudt haar functie als algemeen directeur en teambaas.

peter sauber, de stichter van het sauber f1 team, doet wel een stap opzij. hij wordt door pascal picci van longbow finance opgevolgd als voorzitter van de raad van bestuur.  

” als nationaliteit bedrijf zijn we zeer verheugd dat we de aanwezigheid van zwitserland in een zeer gespecialiseerde en innovatieve deel verzekerd bezitten, ” aldus pascal picci van longbow finance.

ook peter sauber is bijzonder tevreden met de deal die werd bereikt.

” monisha kaltenborn en eigenhandig bezitten gisteren een deal bereikt die de toekomst verzekert van het f1-team en de sauber groep. ik ben zeer blij dat mijn claim van zes jaar geleden om het team zelf back te aanschaffen zodat ik de toekomst van sauber in de f1 te vastmaken de juiste bleek te zijn, ” aldus peter sauber.  

meer f1-nieuws op f1journaal. be :

  • max verstappen verwent zichzelf met leuk speelgoed : een porsche 911 gt3 rs
  • sneuvelt zondag door de f1-race het ronderecord van de hungaroring?
  • “ferrari moet naar mercedes loeren, niet naar red bull”
  • video : er is nu ook de red bull f1-tractor!
  • chic : haal je inherent eenheid van een f1-bolide in huis!
  • volg de formule 1 via sociale communicatiemiddelen :  facebook – twitter