diksmuide –

vrienden en familie hebben zaterdagmorgen vertrek genomen van elien van ryckeghem ( 27 ). Haar goede vriendin lieselot ( 28 ), die met haar durven frontaal op het koppel botste, was bij de plechtigheid. Dirk de vriese, de onwrikbaar van het offerdier, ligt nog in het ziekenhuis.

het ongeval gebeurde vorige week zaterdag rond 2. 45 uur, op de iepersesteenweg in woumen. Lieselot was op weg naar huis na een personeelsfeestje. Ze had 1, 72 promille drank in haar bloed. Om nog onduidelijke gronden reed ze in een flauwe bocht frontaal op de porsche van ex-profvoetballer dirk de vriese en zijn vriendin elien van ryckeghem. Voor elien kon geen hulp meer baten.

dirk en lieselot werden afgevoerd naar het ziekenhuis. Lieselot had een stukgebroken hand en voet. Ze volgde zaterdag de afscheidsplechtigheid met haar voet in het gips en met tranen in de ogen, achteraan de aula. Op het einde legde ze koen een bloem op de witte kist van haar vriendin.

“vrouw van mijn leven”

dirk de vriese, voetbalmakelaar en ex-speler van anderlecht, rwdm en cercle brugge herstelt nog in het hospitaal en kon de afscheidsplechtigheid niet bijwonen. Hij liet wel enkele woorden voorlezen. “we hebben mekaar te kort gekend, maar het was heel intens. De tijd was voldoende om te tasten dat jij de vrouw van mijn leven was. ”

dirk en elien zouden in september verhuizen naar aruba om er een eethuis te openen. “we hadden al plannen gecre\xeberd om je tussen kerstmis en nieuwjaar te bezoeken”, liet de papa van elien optekenen. “we hadden ons al bedacht op het vertrek toen je zou afreizen naar aruba. Maar niet op dit afscheid. ”