het zijn nog maar de eerste speculaties, maar mocht rio haryanto niet aan het nodige geld geraken om de rest van het seizoen bij het manor f1 team af te werken, dan staat stoffel vandoorne bovenaan de opsomming om vanaf de gp van belgië voor manor te rijden.

het rijdersduo bij manor bestaat nou uit pascal wehrlein en rio haryanto. deze laatste had een gemeenschappelijkheid voor de eerste elf races en moet nu op zoek naar geld om de rest van het seizoen af te werken. mocht dit niks opleveren voor de indonesiër, dan kan stoffel vandoorne hem vervangen.

stoffel vandoorne mocht vroeger dit seizoen in bahrein al een gp-weekend afronden, maar zou in zijn geboorteland vaste rijder kunnen word voor manor en dit tot het einde van het seizoen. voor mclaren is het de ideale wijze om vandoorne nog wat toegevoegd ervaring te toelaten opdoen om hem dan in 2017 in de mclaren f1-bolide te toelaten stappen.

mochten mclaren en manor tot een afspraak komen, dan zien we na de zomerpauze stoffel vandoorne in een manor f1-bolide op het circuit van spa-francorchamps. voor de belgische f1-fans en de organisatoren van de gp van belgië zou dat odertussen gaaf televisiejournaal zijn.

meer f1-nieuws op f1journaal. be :

  • uitgezonderd : haal je inherent gedeelte van een f1-bolide in huis!
  • geen vrije bandenkeuze door de eerste f1-races in 2017?
  • “nico rosberg heeft het mentaal zwaar in de vedette met lewis hamilton”
  • video : rosberg tekent zijn verrassend miljoenencontract bij mercedes
  • max verstappen verwent zichzelf met leuk speelgoed : een porsche 911 gt3 rs
  • volg de formule 1 via sociale communicatiemiddelen :  facebook – twitter