just left corner of balbo and columbus in chicago guy pulled from this car before explosion! # chitown pic. twitter. com/cvdxxfnlcd

— stephen bardo ( @ stephenbardo ) august 13, 2016

een lamborghini is afgelopen zaterdag in chicago in brand gevlogen nadat hij eerste strijdig een andere auto botste en daarna strijdig een lantaarnpaal aan reed. bij de dramatische crash raakte de coureur ernstig gewond, meldt abc7.

de peperdure auto botste rond drie uur ’s middags strijdig een lincoln aan en plantestekje vervolgens door strijdig een lantaarnpaal, vertelt een getuige. de lamborghini werd vervolgens in tweeën gevorkt en vloog in brand.

de coureur kon nog voor de brand uit het transportmiddel werd getrokken, maar werd daarna wel in kritieke toestand naar het ziekenhuis gebracht.

paul walker

paul walker bij de première van fast and furious 6. @ anp.

de crash doet denken aan het ongeluk van paul walker in 2013.  de ‘fast and the furious’-ster kroop op 30 november in de porsche die door collega-acteur roger rodas bestuurd werd. de auto knalde strijdig een boom en vloog kort daarna in brand. hulp kwam voor beiden te laat.

volgens de politie reed de porsche veel te snel. de riskeren zou een spoed van 162 km/u gehaald hebben op het oogwenk van de crash, alvast er op die plaats een maximumsnelheid van 70 km/u gold.

rechter
dit jaar besloot een rechter dat porsche niets kon doen aan het ongeluk.  volgens de weduwe van rodas was de auto onveilig, onder meer door tekortkomingen in de fabricage. volgens haar was de riskeren niet goed toereikend bestand strijdig de impact die een botsing met zich meebrengt. daarbij zouden de brandstofleidingen niet brandveilig zijn.  van enig bewijs dat de auto ongemakken vertoonde, was volgens de rechter geen sprake.