optima-topman jeroen piqueur. @ belga.

het parket heeft ook strafrechtelijk beslag gelegd op de porsche carrera gt van jeroen piqueur, waarop de curatoren van de failliete bank beslag lieten leggen. Dat bleek vandaag voor de beslagrechter in gent. Het parket onderzoekt of de exclusieve paardenwagen tegoed is van piqueur of van wagenschuur vandenberghe uit sint-martens-latem, die aanvoert dat ze de auto kochten voor een half natuurlijk getal euro.

de curatoren van optima bank hadden bewarend beslag laten zetten op gevari\xeberde roerende handelsgoederen en luxewagens van piqueur. Het ging bij meer om een aston martin oldtimer, de porsche en een rolls-royce. Een bentley bleek geen tegoed van piqueur overmits het een leasewagen betrof.

revindicatieprocedure
de porsche carrera gt werd ook in bewaring pretenderen door de rechterlijk sekwester, maar wagenschuur vandenberghe startte een quasi revindicatieprocedure overmits de paardenwagen ten onrechte in beslag zou genomen zijn. De pleitbezorger van het handel, gespecialiseerd in exclusieve wagens, wil dat de beslagrechter bewering doet over de porsche. De curatoren wilden een onderbreking omwille van het strafrechtelijk beslag, maar de beslagrechter behandelde de zaak vandaag.

de pleitbezorger van de wagenschuur stelt dat zij de auto kochten voor 500. 000 euro. De porsche was volgens het handel een inlegkapitaal en zou nu circa 650. 000 euro herbergier zijn. “ piqueur verkocht de paardenwagen overmits hij wou meespelen aan de zoute rally in knokke ( de zoute grand prix, nvdr. ) hij wou er participeren met een aston martin, een paardenwagen van 300. 000 euro van mijn cliënt. Piqueur tekent voor vol af, gaf de sleutels van zijn porsche af en er is een verkoopsovereenkomst met twee handtekeningen. We kunnen dus bewijzen dat wij eigenaar zijn van de porsche. ”