de curatoren van de failliete optima bank hebben geen verlenging gevraagd van het beschikkingsverbod op het privévermogen van de voormalige topman jeroen piqueur. Dat betekent dat piqueur weer begrensd toegang krijgt tot een deel van zijn vermogen. Zijn auto’s en het grootste deel van zijn bezit blijven echter wel geblokkeerd.

dat werd vernomen bij voogd hans de meyer. De gentse tribunaal van handelsverkeer oordeelde vorige week donderdag dat het beschikkingsverbod op het privévermogen van jeroen piqueur gehandhaafd bleef tot 30 juni. Dat loopt dus af.

de advocaten van piqueur hadden voordien al verraden dat het volledige beschikkingsverbod voor hen neerkwam op het ‘omzeilen van de regels ‘ op het vlak van beslagrecht.  ‘piqueur kan daarenboven zelfs geen brood meer aankopen’, lieten ze toen weten.  insiders trekken dat echter in twijfel.

luxevoertuigen

toch is het beëindigen van het beschikkingsverbod geen overwinning voor de advocaten van piqueur.  de curatoren van optima bank hebben immers zelf geen verlenging gevraagd. Zij kozen er vorige week voor om in tijd daarvan bewarend deeg te permitteren neerzetten op gevari\xeberde roerende have en luxewagens van piqueur.

dat blijft wel van sterkte, en daarmee zijn het grootste deel van het bezit en de luxegoederen van de topman van de bank wel nog geblokkeerd. Piqueur zal dus nog even niet kunnen rondrijden in zijn luxevoertuigen.  ook de effecten die hij in gevari\xeberde vennootschappen activa vallen eventueel onder de blokkade. De precieze inventaris van de bezittingen is niet meegedeeld. Piqueur beschikt in elk geval over een rolls-royce phantom en porsche gt.

bank nagelmackers had op 10 juni ook al bewarend deeg gelegd onder derden in naam van optima bank lastens piqueur én zijn kinderen.