@ boterman/kos.

bij het dodelijke ongeval zaterdagochtend in woumen ( diksmuide ) was ex-profvoetballer dirk de vriese tijdens invloed van alcohol. Dat meldt het parket van west-vlaanderen boomtak veurne. De vriese raakte zwaargewond bij de klap, zijn 27-jarige vriendin overleefde die niet.

het ongeval gebeurde rond 2. 45 uur via de iepersteenweg in woumen, een deelgemeente van diksmuide. De porsche van ex-profvoetballer dirk de vriese ( 57 ) kwam er in botsing met een volvo. De crash kostte het leven aan de inzittende van de porsche, de 27-jarige verloofde van de vriese. Eerder raakte al vertrouwd dat de 28-jarige bestuurster van de volvo omgerekend 1, 72 promille drank in haar bloed had. Uit een bloedanalyse is terwijl gebleken dat de vriese 0, 71 promille tekende.

de achtergrond van het ongeval blijft voorlopig onbekend. Opvallend voldoende bevindt de schade zich bij allebei wagens aan de rechterzijde. Het is dus mistig welke wagen in welke omstandigheden van zijn rijvak is afgeweken. Overigens research moet uitsluitsel brengen, aldus het parket.