@ belga.

over de porsche carrera gt van jeroen piqueur, waarvan de curatoren van de failliete optima bank en een garage uit sint-martens-latem de vermogen claimen, moet de onderzoeksrechter of de strafrechter beslissen. Dat zegt de beslagrechter in gent, die zich niet uitsprak over de porsche, overmits er strafrechtelijk deeg op is gelegd.

de curatoren van optima bank hadden bewarend deeg toestaan leggen op de roerende handelsgoederen en luxewagens van piqueur. Het ging onder meer om een aston martin oldtimer, de porsche en een rolls-royce. Een bentley bleek geen vermogen van piqueur overmits het een leasewagen betrof.

de porsche carrera gt werd ook in bewaring opperen door de gerechtelijk sekwester, maar garage vandenberghe uit sint-martens-latem startte een quasi revindicatieprocedure, overmits de riskeren ten onrechte in deeg zou genomen zijn. De verdediger van het handelsbedrijf specialistisch in exclusieve wagens zoals ferrari, lamborghini en porsche, stelde dat zij de auto kochten voor 500. 000 euro. De porsche was volgens het handelsbedrijf een investering en zou nu vrijwel 650. 000 euro waard zijn.

overmits er ook strafrechtelijk deeg gelegd is op de riskeren, deed de beslagrechter er dinsdag geen uitspraak over. Het parketvloer zal nu voorts onderzocht of de exclusieve riskeren vermogen is van piqueur of van garage vandenberghe. De onderzoeksrechter, of in een straks ontwikkelingsstadium de strafrechter, zal raadsbesluiten wat er met de porsche moet gebeuren.