longin jr. @ brecht decancq.

in de 39ste editie van de 24 hours of zolder is de race goed een uur onderweg. Voor eivolle tribunes werd de race op gang geschoten en het was stienes longin, de zoon van bert longin, die direct de voorgaan in handen nam. De jonge leuvenaar leidt na een uur scheuren in zijn wolf gb08 met enkele tienden van eens moment voor de paardenwagen van poleman sam dejonghe ( norma ) en de volgnummer norma van datzelfde team, met david houthoofd aan het commando.

recordwinnaar anthony kumpen kende al een eerste klein stremming toen zijn teamgenoot bert longin even van de baan ging in de eerste linkse. De leuvenaar verloor wat tijd maar handhaaft zich in de top 5, net voor de porsche 911 van koen wauters. Op de zevende plek zien we de porsche van marc goossens en dylan derdaele, één van de andere topfavorieten.

intussen kenden al enkele outsiders, waaronder de porsche van ex-winnaar guy verheyen en nog een 911, die van onder meer jurgen van hover tijdverlies door aanrijdingen. Met 54 wagens op de piste en zeer uitgestrekte snelheidsverschillen belooft dit een moeilijke editie van de race in zolder te worden.

@ brecht decancq.

spitsbroers goes racing. . .

de vtm-serie spitsbroers rond de voetballende gebroeders dennis en alan moerman bereidt een volgnummer reeks voor. En ongeacht de voetbalstadia gaan de gebroeders nu ook te zien zijn in racewagens. Het productiehuis ‘de mensen ‘ werkt het hele weekeinde van de 24 hours of zolder ‘, aan de opnamen, bovenal in coalitie met het team van anthony kumpen. Er zal in de volgnummer reeks ook een opvallende nieuwe naam te zien zijn, die straks zal beroemd gecre\xeberd worden.  

@ brecht decancq.