joy donné ( linkervleugel ) kwam bij de regeringsonderhandelingen meerdere malen in het webpagina met perikelen rond zijn porsche. Na een nachtelijke onderhandeling op het mr-hoofdkwartier gaf hij n-va-voorzitter bart de wever een lift, waarbij hij voor het oog van de camera ’s een boete van achter zijn wisser nam en op de akker gooide @ vtm nieuws.

joy donné wordt de nieuwe kabinetschef van minister van binnenlandse spullen jan jambon ( n-va ). De minister bevestigt de kennisgeving in de tijd.

joy donné kwam bij de regeringsonderhandelingen meerdere malen in het webpagina met perikelen rond zijn porsche. Na een nachtelijke onderhandeling op het mr-hoofdkwartier gaf hij n-va-voorzitter bart de wever een lift, waarbij hij voor het oog van de camera ’s een boete van achter zijn wisser nam en op de akker gooide. De wagen bleek ook twee gevari\xeberde nummerplaten te hebben. Zometeen bleek een limburgse vrouw, die titularis was van de voorste merkteken, boetes te ontvangen die donné had opgelopen.

de gewezen diplomaat werkte, voor hij bij n-va aan de slag ging, op gevari\xeberde liberale kabinetten. Bij jan jambon was hij chef van de cel binnenlandse zaken. Nu komt hij aan het hoofd van het volledige regering, in opvolging van herman de bode, toenmalig topman van consultant mckinsey. De bode blijft op het regering werken als adviseur.

het was van bij het begin van de legislatuur de bedoeling om de bode ( 63 ) op termijn af te lossen als kabinetschef, is te hoor bij jambon.

@ vrt.