genk –

twee echtgenoten van haast 18 en 20 jaar oud durven gevangenisstraffen van 30 maanden en geldboetes van 3. 000 euro voor een gewelddadige carjacking van een porsche aan de cyclobalclub in genk. De twee trokken – bijeen met een minderjarige vriend – de eigenaar weg van zijn durven, bedreigden hem met een mes en scheurden er met de luxeauto vandoor. Ver kwamen ze echter niet : de porsche viel al snel buiten benzine.

op 1 maart van dit jaar trokken de drie ‘s avonds met handschoenen en mutsen aansturing de sportclub in genk waar een beraadslaging plaatsvond. Na een uurtje liep de parking leeg. Het prooi bleef dolletjes achter, reed zijn porsche uitgezonderd en liet de motor zwenken inmiddels hij het sportcomplex afsloot. De drie echtgenoten overmeesterden hem, bedreigden hem met een mes en namen zijn gsm af zodat hij de politie niet kon bellen.

geen motorbrandstof

het drietal scheurde er met de durven vandoor. Ver zouden de vrienden echter niet geraken. “we hadden geen motorbrandstof meer en de auto viel stil”, zuchtten de beklaagden.

nadat ze de porsche parkeerden in houthalen-helchteren, werden ze enkele straten voorts opgepikt door een kameraad. Aangezien deze de durven toch eens wilde zien, besloten ze via te rijden. Geen slimme zet bleek nadien : de politie plukte de daders van de weg toen ze een kijkje kwamen nemen.

25. 000 euro

of de amateuristische carjacking al dan niet afgesproken was, blijft een raadsel. Al is de procureur ervan overtuigd dat de jongeren de durven in antwerpen wilden doorverkopen voor een slordige 25. 000 euro. Ook hun uitgebreid strafregister voor de jeugdrechtbank doet vragen rijzen. “ik hou mijn hart vast voor wat nog gaat komen”, aldus de procureur. Zij eist 30 maanden met ten dele probatieuitstel en een geldboete van 3. 000 euro. Het prooi kreeg zijn porsche terwijl terug.

oordeel navolgen op 10 juni.