bokslegende muhammad ali en zijn laatste vrouw yolanda : zij stelde zijn financiële dingen op orde. @ reuters.

de bokslegende trouwde 4 keer en had minimaal 9 nageslacht, waarvan 2 liefdeskinderen. Het complexe liefdesverleden van muhammad ali zal de distributie van zijn nalatenschap niet makkelijk maken. Zijn fortuin wordt op 50 natuurlijk getal dollar geschat.

de broer van muhammad ali rahman. @ epa.

in de jaren voor zijn dood maakten ali ’s naasten veel ruzie over geld. Vooral zijn laatste vrouw yolanda was het vaak oneens met zijn broer rahman en zoon muhammad ali jr. Ali ’s nichtje charlotte waddell beweerde in een vraaggesprek twee jaar geleden dat yolanda alles controleert wat ali doet. “ ik kan niet bij haar in de buurt zijn. Het zou geen twee seconden duren voor ik haar in het gezicht zou spuwen. ”  

de laatste vrouw : yolanda
yolanda en ali trouwden in 1986 nadat ze naar californië verhuisde om voor hem als verpleegster te werken. In 1983 kreeg ali de diagnose van de ontsteking van parkinson. Ze was ook zijn curator en zo kon ze in de jaren voor ali ’s dood orde op dingen stellen. Muhammad ali jr. Zei in 2013 dat hij haast helemaal geen aansluiting meer had met zijn vader sinds 2004. Broer rahman ali, nu 72 jaar, was zelf ook een professionele bokser en deelde muhammads capitulatie voor vrouwen. Rahman stapte zelf zes keer in het huwelijksbootje. Yolanda zou de broer uit het familiehuis bezitten gezet en hem naar een onderdanig flat bezitten verjaagd.

maar yolanda ’s fans lauweren haar overmits ze de financiën van muhammad regelde. De bokslegende zou heel wat geld bijzonder gespeeld zijn tot yolanda in 2006 ingreep. Zij zorgde ervoor dat ali de rechten op zijn beelden voor 50 natuurlijk getal dollar verkocht.

geadopteerde zoon en derde vrouw

muhammad ali viert de overwinning van zijn dochter laila ali in 2005. @ reuters.

yolanda en ali kregen nimmermeer nageslacht, maar ze aannemen snel na hun bruiloft een jongetje van 5 jaar, asaad amin. Yolanda was één van de personen die aan ali ’s sterfbed stond, bijeen met dochters hana yasmeen ali en haar zus laila. Zij zijn het uitslag van ali ’s derde bruiloft met veronica porsche . Laila trad in de voetsporen van haar vader toen ze zelf een carrière als professioneel bokster startte. Trotse papa muhammad ging vaak naar haar wedstrijden kijken.

muhammad ali knuffelt met zijn dochters laila en hana in 1978. @ reuters.

eerste en volgnummer vrouw

met zijn volgnummer vrouw belinda boyd had ali 4 nageslacht , ze trouwden in 1967 toen boyd slechts 17 jaar was. Onder dat bruiloft zou ali ook twee buitenechtelijke nageslacht verwekt bezitten : miya en khaliah . Daarnaast doken er nog velen op die beweerden de nageslacht van ali te zijn, maar die ali niet officieel erkend heeft.

zijn eerste bruiloft met sonji roi , dat slechts 16 maanden duurde, leverde geen nageslacht op. Roi overleed in 2005, ze vroeg de scheiding met ali aan overmits hij te veel druk uitoefende om haar te bekeren tot de islam.