ex-profvoetballer botst op tegenligger, partner sterft

@ boterman/kos.

ex-profvoetballer dirk de vriese ( 57 ) is zaterdagochtend in diksmuide zwaar gecrasht met zijn porsche. Zijn verloofde elien van ryckeghem ( 27 ) uit houthulst verloor daarenboven het leven. Het koppel stond op trouwen en zou een bistro par op aruba.

de ex-voetballer kwam met zijn lief van een partij in merkem ( houthulst ). In een flauwe bocht op de iepersesteenweg in woumen ( diksmuide ) liep het grondig fout. De vriese botste frontaal op een volvo die uit de andere route kwam. Op die plek is de toegelaten tempo 90 kilometer per uur. De klap was enorm. De porsche 911 carrera werd het hardst geraakt aan de passagierskant en kwam tot stagnatie in de grasberm. Elien van ryckeghem was op slag dood. De verwondingen van de vriese zelf zouden meevallen. Koppelwoord hij met een sportwagen reed, met een maximumsnelheid van 300 kilometer per uur, staat hij niet vertrouwd als een roekeloze bestuurder.

de volvo werd over de porsche gekatapulteerd en verloor daarenboven zijn motorblok. Volgens de echtgenoot van bestuurster lieselot maekelberg ( 29 ) uit noordschote ( lo-reninge ) vallen haar verwondingen al bij al mee. Ze brak enkelvoudig haar hand en mocht het ziekenhuis al verlaten. “ mijn vrouw was nog bij bewustzijn en is inmiddels aan de beterhand ”, bevestigt de man. “ ze kwam van een klasreĆ¼nie in diksmuide. Meer wil ik niet zeggen. We bezitten het zo al slecht genoeg. ” lieselot maekelberg werd inmiddels ondervraagd door de politie. Een test wees uit dat ze 1, 72 promille wijngeest in het bloed had.