@ kos.

sam dejonghe heeft getoond uit welk hout hij gesneden is. In de onwijs pole voor de 24 uur van zolder snelde de antwerpenaar naar een 1:30. 533, meer dan een seconde sneller dan de wolf gb08 van stienes longin, de enige die in de buurt kon blijven van de poleman.  pieder decurtins, in de zwitserse ligier, aanvang gezamenlijk met de wolf van pk carsport op de helft rij, maar zij moesten al respectievelijk twee en drie seconden toegeven.

de derde kwalificatiesessie, voornamelijk betwist in het verdacht, bracht heel weinig journaal en in het laatste uur werd er zelfs nog nauwelijks gereden. De onwijs pole werd vervolgens hoofdzakelijk een betoging van het gave van sam dejonghe, die deldiche racing dus een vierde opeenvolgende pole positie schenkt in dit jaargetijde van het belcar-kampioenschap. Belgium racing leek de ultieme kwalificatiesessie te boycotten en zette met geen van beiden porsche een rondetijd neer, al kampte de auto van dylan derdaele vandaag met enkele technische problemen.

de startgrid wordt overigens completeren door de helft norma van deldiche racing met david houthoofd en de speedlover porsche van fred vervisch. Ook koen wauters aanvang in de top 10.