stad –

de coureur van een porsche cayenne heeft maandagnamiddag in stad een vuurwapen bovengehaald om een parkeerconflict op te lossen. Dat meldt het brusselse parket. De man, een 40-jarige inwoner van elsene, vuurde uiteindelijk geen schot af en kon door de politie opgepakt worden. Hij is ter besluit beweren van het parket.

het incident deed zich maandagnamiddag rond 14. 45 uur voor op de waversesteenweg in brussel. Twee wagens, een porsche cayenne en een ford brandpunt reden er beide een parkeergebouw op maar kwamen daar neus aan neus te staan. Het kwam tot een scheldpartij tussen beiden chauffeurs en de coureur van de porsche beweerde dat hij al zes personen had neergeknald.

om zijn woorden fiksheid bij te deponeren stapte de man uit een haalde een wapen uit zij kofferbak. De coureur van de ford belde daarop naar de politie en toen de porsche-bestuurder dat zag, ging hij ervandoor.

de man kon korte tijd nadien opgepakt wordt op de louizalaan en in zijn motorvoertuig troffen de agenten een vuurmond van kaliber 7. 65 aan, met de nodige munitie. De veertiger weten de feiten en werd ter besluit beweren van het parket.