wervik / gent –

de gentse schlagerzanger en meesteroplichter gilbert de buck ( 53 ) is in ieper veroordeeld tot twee jaar strafgevangenis aangezien hij ‘de liefde van zijn leven’ uit wervik zelfs vergiftigde om haar 28. 400 euro af te troggelen.

de man die ooit nog in tien om te zien mocht toetreden bij zijn alter ego gilbert o’brian is na 15 veroordelingen voor oplichting heel ver verwijderd van de showbusiness. Met zijn west-vlaamse offerdier r. V. Uit wervik kwam de gedaagde, die zijn kat stuurde naar de ieperse rechtbank, in contact via een datingsite. Het was liefde op het eerste gezicht tussen de twee. Of dat kon de mooiprater het offerdier alleszins goed doen geloven. In geen tijd schoot zij 20. 000 euro voor hem voor om zijn zogezegde notariskosten te betalen.

maar het bleef niet bij een leugentje om zijn knip aan te dikken. Gilbert de buck ging veel overigens door zijn offerdier ook een cocktail met rohypnol toe te dienen. Intussen de vrouw behalve westen lag, streep hij op 22 januari 2015 met haar rekentuig nog eens 8. 400 euro over van haar rekening. De vrouw kwam pas zometeen te wetenschap dat ze vergiftigd werd in gelegenheid van vitamientjes te krijgen aangezien ze wat pathologisch trok.

daags na de infecteren kon hij ook nog haar opel corsa verkopen. R. V. Werd een porsche beloofd, maar haar schlagerzanger verdween daarop met de noorderzon. Ongeacht de celstraf van 2 jaar, kreeg de buck ook nog eens een effectieve boete van 6. 000 euro. De rechter kende het offerdier een schadevergoeding van 40. 100 euro toe. In zijn vonnis is er ook sprake van een bijzondere verbeurdverklaring van 1. 671 euro, geld die naar de burgerlijke partij gaat.